Business Lunch meniu dancing lobster

Prânzurile de afaceri pot avea drept scop negocierea unui contract, semnarea acestuia, sărbătorirea unui afaceri profitabile, precum și cunoașterea partenerilor sau a colaboratorilor. Succesul unei relații profesionale poate depinde de impresia pe care o faci în timpul mesei. Te invităm să descoperi regulile de conduită în cadrul unui business lunch.

Acceptă invitația

Atunci când un partener propune un prânz de afaceri, trebuie să răspunzi prompt. Dovedește că ești interesat de această oportunitate și stabiliți de comun acord locul, data și ora întâlnirii. Dacă invitația este inițiată de tine, alege întotdeauna o locație convenabilă pentru persoana sau persoanele cu care te întâlnești, nu pentru tine. Asigură-te că le oferi partenerilor tăi câteva opțiuni de ore și date de întâlnit. De asemenea, amintește-ți să întrebi și de posibilele restricții alimentare.

Fii punctual

Indiferent dacă inviți pe cineva la prânz sau ești invitat, punctualitatea este esențială. Dacă ești gazda unui prânz de afaceri într-o formulă extinsă, este important să ajungi la restaurant cu 15 minute înainte de sosirea oaspeților pentru a putea alege masa și stabili cu personalul restaurantului să aducă factura după ce toată lumea a plecat.

Dacă ești oaspete, ia în calcul să ajungi la restaurant cu cel puțin cinci minute înainte de ora programată. Nu știi niciodată cu ce probleme de trafic te-ai putea confrunta.

Dacă întârzii din orice motiv, asigură-te că anunți din timp și cealaltă persoană.

Comandă preparate ușor de consumat

Comandă un prânz simplu, pe care să îl poți mânca cu grație în timpul alocat întâlnirii. Vei da impresia unei persoane încrezătoare și responsabile atunci când alegi în mod rezonabil. Evită alimentele greu de consumat, cum ar fi un sandwich supradimensionat sau paste cu sos roșu.

Dacă ești invitat, nu comanda cel mai scump preparat din meniu, chiar dacă gazda ta o face. Nu uita că această întâlnire nu este despre mâncare, ci despre afaceri.

Pot exista momente în care ți se recomandă un fel de mâncare necunoscut. Încearcă-l dacă nu conține ingrediente la care ești alergic sau care îți displac. Dacă refuzi categoric, gazda s-ar putea simți jignită. S-ar putea să fii surprins să afli că îți place.

Business Lunch Dancing Lobster

Pește spadă pane cu creveți picanți

Bunele maniere în cadrul unui prânz de afaceri

O regulă comună când participi la un prânz de afaceri este să dovedești că stăpânești bunele maniere.

  • Nu uita că pâinea este întotdeauna în stânga, mâncarea la mijloc, iar apa stă în partea dreaptă.
  • Folosește tacâmurile corecte și evită să vorbești în timp ce mesteci.
  • Deschide șervetul și așeză-l în poală când stai pe scaun. Nu îl pune pe piept și nu îl folosi pe post de batistă. Dacă trebuie să te ridici, lasă șervetul pe scaun, iar la sfârșitul prânzului pune-l pe masă, în stânga farfuriei.
  • Un alt aspect important este să aștepți ca toți oaspeții să fie serviți înainte de a începe să mănânci. Dacă toate preparatele vin în același timp, așteaptă până ce gazda începe să mănânce.
  • După ce ai terminat de mâncat, lasă farfuria în același loc și așază cuțitul și furculița unul lângă celălalt în poziția 10:20. Acesta este un semnal silențios care indică faptul că ai terminat.

Modul în care te comporți cu personalul restaurantului vorbește despre propria persoană. Asigură-te că tratezi pe toată lumea cu respect și grijă.

Alte lucruri de care ar trebui să ții cont în cadrul unul prânz de afaceri

Nu ține telefonul pe masă

Telefoanele te pot distrage și pot întrerupe discuții importante. Pentru a evita tentația de a arunca o privire spre telefon, asigură-te că acesta este departe de masă și pe mod silențios, astfel încât toată atenția să fie concentrată pe ceea ce spune oaspetele sau gazda.

Îmbracă-te corespunzător

Este important să te îmbraci în acord cu restaurantul în care va avea loc întâlnirea, precum și în aceeași linie cu persoanele cu care te întâlnești. Probabil te-ai simți stânjenitor să porți o ținută elegantă în timp ce partenerul tău poartă o ținută casual.

Dacă nu știi ce să alegi, poți suna la restaurant și întreba care este dress code-ul locației.

Fă conversație

În timpul unei întâlniri de birou, de obicei, conversația începe imediat cu subiectul de pe ordinea zilei. Cu toate acestea, atunci când inviți pe cineva la un prânz, este esențial să pornești discuția vorbind despre restaurant, vreme sau hobby-uri. Astfel de întâlniri te ajută să cunoști mai bine persoanele cu care faci business. Subiectele importante pot fi propuse după ce ați comandat mâncarea.

Fii atent la limbajul corpului

Pentru a arăta că ești angajat în conversație, stai drept și păstrează contactul vizual cu persoana care îți vorbește.

Follow-up după prânzul de afaceri

Ca oaspete, eticheta obișnuită după un prânz de afaceri este să revii și să mulțumești pentru masă. În acest moment, poți recapitula subiectele discutate și adăuga informații semnificative pe care, poate, le-ai ratat. Dacă dorești să returnezi favoarea, poți sugera un alt prânz de afaceri pentru o dată ulterioară.

Business Lunch la Dancing Lobster

Business Lunch meniu zilnic

Selecție de preparate pentru Business Lunch

Noul Executive Menu de la Dancing Lobster ridică prânzurile din timpul săptămânii la un nou nivel. Ambientul restaurantului portughez, servirea și selecția de preparate propuse pentru meniul de prânz pot asigura cadrul perfect pentru întâlniri de succes.

Alege din meniu un fel principal pe bază de pește sau carne, adaugă două garnituri la alegere și bucură-te de cel mai cunoscut desert portughez din partea casei. Meniul costă 49 lei de persoană, iar couvert-ul este inclus în preț.