Preparatele cu pește crud nu sunt pentru oricine, însă ocupă topul preferințelor când vine vorba de mâncăruri apreciate de maeștrii gustului. Vara aceasta, iubitorii de gusturi fine și arome neprocesate, pot regăsi în noul meniu Dancing Lobster  o selecție de preparate raw, de la ceviche de pește, la tartar de creveți carabineiro. Descoperă aici secretele lor.

tartar de ton

Tartar de ton la Dancing Lobster

De ce sunt atât de apreciate preparatele din pește crud?

Rețetele cu pește și crustacee crude au o textură bogată și o aromă proaspătă. În general, peștele crud, neapărat proaspăt, are nevoie de un strop de sos de soia, suc de citrice din plin și o ploaie de floare de sare pentru a obține un gust complet. Cu toate acestea, combinarea ingredientelor potrivite are un rol esențial în farfuriile raw.

Ingredientele folosite împreună cu peștele își eliberează aromele pentru a echilibra farfuria, fără a acoperi, însă, savoarea peștelui. De asemenea, în funcție de tipul de pește sau fructe de mare folosit, putem obține un proces ”de gătire”, de procesare a proteinelor, cu ajutorul elementelor acide din farfurie, precum sucul de citrice.

Ceviche de barbun la Dancing Lobster

Pe lângă gustul fin, inconfundabil, mâncărurile pe bază de pește crud și fructe de mare sunt preferate și datorită beneficiilor nutriționale. Acestea sunt considerate o sursă importantă de proteine, acizi grași omega-3 și omega-6, vitamine, minerale esențiale și substanțe nutritive. În cazul preparatelor gătite, anumite aspecte nutriționale se pot degrada. Astfel, peștele crud protejează inima, îmbunătățește circulația sângelui în organism și ajută, astfel, la creșterea fluxului de sânge către creier.

Seabass Ceviche, versiunea latină pentru sushi și sashimi

Ceviche este un preparat originar din Peru, ce se regăsește în meniurile restaurantelor fine dining din întreaga lume. Cu toate că acum se bucură de aprecierea iubitorilor de fine dining, la origini, Ceviche reprezenta felul de bază în familiile de pescari din țara sud-americană.

La Dancing Lobster, îl vei găsi preparat din biban de mare sau alte capturi oceanice proaspete, cu felii de citrice, ceapă roșie și sos de soia. Seabass Ceviche este un preparat vibrant și sănătos, cu un gust bogat, ușor acid, ce se dezvăluie treptat.

ceviche de peste

Seabass Ceviche la Dancing Lobster

Carabineiro Tartar, combinație de gusturi rafinate

Deși un preparat tradițional franțuzesc, preparat inițial cu carne de vită crudă, tocată fin, rețeta de tartar a fost extinsă și regândită pentru a include și pește. Tartarul de ton este varianta cea mai comună și des întâlnită, însă, în meniul Dancing Lobster, vei regăsi și tartarul cu creveți Carabineiro, al căror gust este asemănător cu cel al homarului. Bucățile de creveți cu aromă suavă, alături de avocado, ceapă roșie și pâine prăjită fac din acest preparat o adevărată  experiență gourmet.

Tartar de Carabineiro la Dancing Lobster

Bucură-te de gusturile rafinate ale unor preparate inedite și celebrează aromele raw, bogate în nutrienți, ale peștelui negătit. Descoperă-le în noul meniu Dancing Lobster.