peste oceanic dancing lobster

Peștele și fructele de mare portugheze, mai ales cele pescuite în Insulele Azore, sunt recunoscute și apreciate de pasionații gastronomiei internaționale. Varietatea mare de arome și moduri de preparare, precum și gustul bogat dat de caracteristicile speciale ale oceanului, fac din peștele pescuit în apele portugheze ale Atlanticului de Nord un deliciu pentru care vei reveni la Dancing Lobster. De ce este peștele oceanic de la Dancing Lobster cel mai bun? Ți-am pregătit câteva informații despre cele mai cunoscute tipuri de pește portughez, pe care le poți regăsi în vitrina cu pește proaspăt din restaurant.

De ce este atât de bun peștele pescuit pe coasta Portugaliei?

Secretul aromelor distincte ale peștelui din Atlanticul iberic stă în însăși geografia arhipelagului portughez. Insulele sunt scăldate de ape reci, bogate în iod și foarte adânci. Peștele care trăiește aici are textură și gust aparte, date de condițiile climatice specifice și de adâncimea la care se găsește fiecare specie. Peștele Imperador (Alfonsino), de pildă, trăiește în ape foarte adânci, ceea ce îi conferă o aromă dulce.

Gastronomia Insulelor Azore – o încântare pentru simțuri

Tot datorită poziției geografice izolate, bucătăria din Insulele Azore se remarcă prin notele profund tradiționale. Aici, naturalețea și prospețimea ingredientelor este esențială în prepararea bucatelor locale, lucru de care ne lăsăm și noi inspirați în restaurantul din București. Pe lângă pește și fructe de mare, brânzeturile, carnea de vită și vinurile completează lista de atracții gastronomice ale celor 9 insule portugheze din Atlanticul de Nord.

Tipuri de pește oceanic pe care îl poți servi proaspăt la Dancing Lobster

În vitrina noastră cu pește adus cu avionul din Insulele Azore și de pe coasta portugheză, vei găsi în fiecare zi o selecție de pește oceanic proaspăt, gata să fie gătit. În restaurant, suntem încântați să te ajutăm cu informații pentru a alege tipul de pește potrivit preferințelor tale. Până ne vom cunoaște sau revedea, îți lăsăm aici câteva lucruri interesante legate de peștele din Atlanticul de Nord.

Peștele Imperador (Alfonsino) aduce un strop de culoare în farfurie și o aromă dulce, plină. Textura cărnii este delicată și poate fi armonizată cu o garnitură ușoară.

peste imperador

Pește Imperador

Cantaril (Scorpia de mare) are o textură robustă, foarte fermă și este ușor de inclus în meniu, fiind potrivită pentru o varietate mare de preparate. Gustul său este bogat și cu aromă specifică.

Salmonete (Barbun) se spune că era un tip de pește foarte iubit în Imperiul Roman. Îl vei aprecia și tu pentru gustul bogat, dar și pentru culoarea spectaculoasă pe care o aduce în meniul tău.

Robalo de mar (Biban de mare) este un pește carnivor, ceea ce îi conferă o textură fermă a cărnii și o mare versatilitate în preparare. Este ideal gătit întreg și poate fi piesa de rezistență a unei mese cu gust bogat.

biban de mare

Biban de mare

În ciuda apariției sale robuste, peștele Garoupa (Grouper) are un gust suav, care îl face ușor de mâncat, chiar și pentru cei care nu au peștele în topul preferințelor culinare. Grouper face parte din familia bibanului de mare și are un gust ușor, asemănător cu halibutul și bibanul. Este recomandat pentru a fi servit la cină, alături de un vin alb. Mero (Grouper Brun) este Grouper-ul cu textură și gust ușor fine.

Corvina este un pește cu bogat în grăsimi, lucru care îl face delicios, ușor de preparat și extrem de sănătos. Și el se aseamănă cu bibanul, însă, spre deosebire de peștele Grouper, este mai accesibil și poate fi regăsit în restaurant tot timpul anului. Corvina are un gust delicat, dulceag și poate fi servit atât la prânz, cât și la cină.

Peștele Tamboril (Pește Undițar) are o textură asemănătoare homarului, fermă, dar delicată. Aroma sa este densă, dulce și robustă, perfectă într-un meniu rafinat.

Sardinhas (Sardinele) proaspete au textură și aromă ușoare și sunt bogate în vitamina B12 și seleniu, nutrienți esențiali pentru organism. Are, de asemenea, un conținut mare de calciu, fosfor și niancin, fiind o alegere excelentă pentru o masă gustoasă și sănătoasă. Sardinele sunt pești sezonieri, astfel că le vei putea savura la Dancing Lobster în lunile care nu conțin litera R (mai-august). Între timp, îți poți alina dorul de gustul proaspăt cu o conservă gourmet, pe care o poți servi ca și gustare (Petiscos), în restaurant sau acasă.

sardine proaspete

Sardine

Tonul din Atlanticul de Nord (Atum) este specia de ton cea mai bogată în acizi grași nesaturați Omega-3. Are textură fermă, bine definită și gust bogat, plin. Este un pește gras, care se poate găti foarte ușor și rapid, într-o mulțime de combinații.

Fiecare dintre aceste tipuri de pește te va cuceri prin gustul deosebit. Gătite cu pasiune de Ricardo, bucătarul nostru portughez, peștele și crustaceele proaspete sunt un festin al rafinamentului gastronomic iberic. Te așteptăm să le încerci, acompaniate de o sticlă de vin din celebrele regiuni viticole iberice.