Petiscos – Gustari





Salada de Polvo
Salată de caracatiță cu murături portugheze, ardei gras, ceapă, roșii cherry și coriandru – 180g
Octopus salad with pickles, cherry tomatoes, bell peppers, onion and coriander



Lulinhas com molho verde
Baby calamari sotați cu dressing de coriandru și usturoi – 180g
Sautéed baby squids with coriander and garlic dressing

Carapau em molho de escabeche
Stavrid mic pane cu sos escabeche din ceapă și ardei colorat – 180g
Deep fried small Atlantic horse mackerel with onions & sweet pepper escabeche

Polvo à Galega
Caracatiță feliată condimentată cu paprika dulce pe pat de cartofi fierți – 180g
Galega-style octopus with boiled poatatoes and sweet paprika



Ameijoas a Bulhão Pato
Vongole în stil “bulhao pato” trase la tigaie în vin alb, usturoi și coriandru – per 100g
Clams ”Bulhão Pato” style sautéed with wine, garlic and coriander

Tabua Mista
Selecție mezeluri portugheze maturate din porc iberic si brânzeturi gourmet – 220g
Selection of dry-cured Portuguese Iberian pork cuts and Portuguese cheeses


Presunto porco preto
Jambon de porc negru Alentejano maturat 24 luni – 100g
Alentejan black pork ham cured for 24 months
Sopas & Pastas


Especialidades

Polvo à lagareiro
Caracatiţă pregătită în stil tradiţional portughez la cuptor cu usturoi şi ulei de măsline, servită cu migas de broa şi cartofi “á murro” – 180g/150g
Portuguese style octopus drizzled with olive oil and garlic, served with migas de broa and potatoes “á murro”

Lombo de Bacalhau Tradicional
File de cod tradițional portughez maturat cu migas de broa și cartofi “á murro” – 220g/150g
Traditional codfish fillet with migas de broa and potatoes “á murro”


Atum à Algarvia
Steak de ton la grătar, cu salată Algarvia și garnitură de piure de cartofi – 220g/150g
Grilled tuna fish steak with Algarvia salad and mashed potatoes
Împarte la doi - Sharing for two

Arroz de marisco com lagosta
Orez cu fructe de mare pregătit cu langustă, varietate de creveţi şi scoici, considerat una dintre minunile gastronomiei portugheze – 850g
Soupy seafood rice prepared in Portuguese traditional manner with spiny lobster, shrimps, clams and mussels considered a wonder of Portuguese gastronomy
*prepararea durează 45 de minute

Cataplana
Preparat tradițional portughez din zona Algarve, gătit în oală dublă din cupru în care se înăbușă un amestec de pește proaspăt, fructe de mare și legume – 850g
Traditional Portuguese dish form Algarve cooked in a double copper pot named ”Cataplana” with a mixture of fresh fish, seafood and vegetables

Mariscada
Platou mixt cu pate de crab, creveți în usturoi, creveți tiger, baby calamari, pâine prăjită – 850g
Seafood platter with crab pâté, garlic shrimps, tiger prawns, baby squids, served with toasted bread

Selecção Royal
Platou de fructe de mare la grătar cu creveți jumbo, carabineiro, baby langusta servit cu pâine prăjită – 850g
Grilled seafood platter with jumbo prawns, scarlet prawns, spiny lobster served with toasted bread
Carne

Bochechas de porco preto
Obraji de porc preto Alentejano în sos de vin roșu serviţi cu piure de cartofi şi legume sotate – 220g/150g
Alentejan black pork cheeks in red wine sauce with potatoes purée and sautéed vegetables

Espetada Terra e Mar
Frigăruie mixtă de muşchi de vită, creveți tiger, calamari, ardei gras, ceapă, sos de unt cu verdeață și garnitură de orez alb – 350g/120g
Surf & turf skewer with angus beef, tiger prawns , squids, bell peppers, onions served with white rice

Bife à Portugalia
Muşchi de vită Angus în sos cremos, acoperit cu un ou la tigaie, presunto crocant și cartofi wedges – 220g/150g
Angus beef steak “à Portugalia” with creamy sauce, crispy presunto, fried egg and wedges

Picanha
Carne de vită braziliană picanha servită cu orez alb și fasole neagră cu chorizo şi ananas – 220g/150g
Brazilian picanha steak served with white rice, black beans with chorizo and pineapple

T-bone Dry Aged Steak
Carne de vită maturată selecție specială Aberdeen-Angus Portugalia ± 1000g
Special matured beef selection Aberdeen-Angus Portugal
Peixe - Peste

Robalo de mar (per 100g)
Biban de mare
Sea bass

Dourada de mar (per 100g)
Dorada de mare
Gilt-head seabream

Peste portionat – Sliced fish
Corvina – 32 lei/100g
Grouper – 35 lei/100g
Mero – 35 lei/100g

Bica (per 100g)
Pagellus
Pandora

Pargo (per 100g)
Pagrus
Seabream

Goraz (per 100g)
Plătică de mare
Blackspot Seabream

Ruivo (per 100g)
Pește rândunică
Gurnard or Sea Robin

Lombo Atum Açores (per 100g)
File ton Azores
Azorean Tuna steak

Rodovalho (per 100g)
Calcan
Turbot

Linguado (per 100g)
Limba de mare
Sole

Peixe galo (per 100g)
Pește dulgher
John Dory Fish

Rascasso (per 100g)
Scorpia de mare
Scorpionfish

Salmonete (per 100g)
Barbun
Red Mullet

Imperador (per 100g)
Pește Imperador
Golden Eye Snapper
[Folosim doar cele mai proaspete produse care sunt aduse direct din Oceanul Atlantic, iar din acest motiv, este posibil ca varietatea de pește si fructe de mare să fie diferită de la o săptămână la alta. Pentru informații suplimentare, te poți adresa oricând personalului nostru.]
Mariscos - Fructe de mare

Lavagante (per 100g)
Homar Albastru European – alege din acvariu
Blue European Lobster – choose from the tank

Sapateira (per 100g)
Crab Oceanul Atlantic – alege din acvariu
Atlantic Ocean Crab – choose from the tank

Pernas Caranguejo Real (per 100g)
Picioare King Crab
King Crab Legs

Lagosta baby (per 100g)
Languste baby – vitrina cu gheata
Baby spiny lobsters – ice display

Jumbo (per 100g)
Creveti Jumbo – vitrina cu gheata
Jumbo prawns – ice display

Carabineiro (per 100g)
Creveti carabineiro – vitrina cu gheata
Scarlet Prawns – ice display

Camarao Tigre (per 100g)
Creveti tiger – vitrina cu gheata
Tiger Prawns – ice display
[Folosim doar cele mai proaspete produse care sunt aduse direct din Oceanul Atlantic, iar din acest motiv, este posibil ca varietatea de pește si fructe de mare să fie diferită de la o săptămână la alta. Pentru informații suplimentare, te poți adresa oricând personalului nostru.]
Acompanhamentos - Garnituri
Sobremesas - Deserturi

Pão de ló tradicional
„Pão de ló” cu crema traditionala 85g
Portuguese sponge cake with traditional cream








Pastel de Nata
Celebrul desert portughez cu cremă de ou și lapte, foietaj și scorțișoară – 60g
The famous Portuguese pastry – egg custard tart

Sorvetes
Sorbet zmeura sau ananas din Insulele Azore si menta
Raspberry Sorbet or Pineapple and mint Sorbet

Gelados
Inghetata: Pastel de nata; Castane cu vin de porto; Caramel cu floare de sare; Ciocolata, Lamaie cu miere de rozmarin
Icecream: Pastel de Nata, Chestnut and Port Wine, Lemon with Rosemary honey, Salted caramel, Chocolate