caractatita cu orez

Cum să petreci ziua Ziua Îndrăgostiților, dacă nu cu una dintre micile plăceri ale vieții? Alege o cină un pic altfel decât multiplele mese de seară de-a lungul anului, una în care mâncarea să ispitească la dialoguri apetisante. Asigură-te că ambianța restaurantului este în perfect acord cu mesajul pe care vrei să i-l transmiți persoanei iubite. Ține minte, muzica live este întotdeauna o experiență care încântă. Așadar,  cum alegi restaurantul pentru cina de Valentine’s Day?

Lucrurile simple în viață aduc satisfacții mari

Prinși în cotidianul atât de agitat, rareori avem timp să luăm masa în tihnă cu persoanele dragi. Diana Parkinson, terapeut de cupluri spune “O relație sănătoasă și afectuoasă presupune conexiunea cu celălalt. Și da, împărtășirea mâncării întărește această legătură”. A ieși la masă cu persoana iubită de Valentine’s Day este ocazia perfectă să vă amintiți de lucrurile care vă unesc.

Surprinde-ți partenerul cu o ieșire în oraș și alege restaurantul în primul rând după meniul și preparatele care îi plac sau care vă amintesc de momente dragi petrecute împreună, precum o vacanță într-o destinație însorită.

De ce sa alegi peștele sau fructele de mare la o cină de Sfântul Valentin

Dacă-ți dorești ca cina de Sfântul Valentin să fie simplă și specială în același timp, alege un preparat cu pește oceanic sau fructe de mare, însoțite de un vin bun. Pe lângă aroma deosebită, specialiștii în nutriție au un argument interesant pentru care ar trebui să alegi peștele pentru o cină în doi: ”acizii grași omega 3 din pește sunt cunoscuți pentru efectul pozitiv asupra stării de spirit, iar iodul și zincul sunt așa-zisele ingrediente ale tinereții. În plus, peștele are carnea cu cele mai puține calorii și este ușor de digerat.”

Bucătăria portugheză oferă o varietate mare de pește și fructe de mare, iar vitrina cu pește proaspăt de la Dancing Lobster are întotdeauna o delicii din Atlanticul de Nord.

Propuneri apetisante din meniul Dancing Lobster

Petiscos sunt aperitivele portugheze perfecte pentru debutul unei cine romantice. Pentru cuplurile trecute de exuberanța primelor întâlniri,  vongolele trase la tigaie cu vin alb, usturoi și coriandru (Ameijoas a bulhão pato) vor fi ca un bilețel de dragoste pus pe pernă. Și, pentru că tot vorbeam mai sus de amintiri plăcute din vacanță, ceviche de biban de mare (Ceviche de robalo), îmbină seducător aroma dulce a peștelui, cu citricele și sosul bogat de soia, iar modul de servire te duce cu gândul la o cină servită pe plajă.

Cina poate continua cu una dintre cele 7 minuni ale bucătăriei portugheze, orezul cu fructe de mare pentru două persoane (Arroz de marisco com langusta) sau cu alegerea unui pește pe care nu l-ați mai încercat până acum. Despre corvina, cantaril, garoupa, imperador și alte tipuri de pește oceanic vă va povesti personalul nostru și vă va ghida către alegerea perfectă.

Pește oceanic

Pește oceanic proaspăt la Dancing Lobster

Pentru desert, poți alege o felie de tort cu ciocolată sau poți rămâne în zona preparatelor portugheze, încercând celebrul Pasteis de Nata.

Pastel de Nata la Dancing Lobster

Descoperă întreg meniul Dancing Lobster AICI.

Cină pe acorduri de Jazz

Pentru că ne dorim să îți oferim festin pentru trup și spirit, am pregătit o seară de 14 februarie cu jazz live, alături de Nadia Trohin (voce), Albert Tajti (pian) și Răzvan Cojocaru (contrabas).

Dacă prindeți gustul spectacolelor cu muzică live de la Dancing Lobster, tot la cina de Sfântul Valentin, îți poți surprinde partenerul cu un cadou: o invitație la una serile cu muzică Fado, de pe 21 și 22 februarie.

A avea pe cineva drag cu care sa împarți mâncarea este un lucru special, ce-ți aduce o experiență completă de Valentine’s Day. Fă o rezervare la Dancing Lobster și marchează momentul printr-o cină specială.

musica fado live