După o vară în care am călătorit mult și ne-am făcut toate poftele culinare în destinațiile preferate, sezonul rece vine cu zile de lucru aglomerate, mai mult timp liber petrecut acasă și, aproape inevitabil, comenzi online de mâncare. Dacă ți-ai propus să mănânci gustos și sănătos sau vrei să celebrezi o zi importantă alături de persoanele dragi, cu siguranță pizza sau burgerii nu sunt o opțiune pentru tine. Descoperă aici preparatele cu fructe de mare pe care le recomandă bucătarul nostru și comandă-le online, simplu și rapid, pe www.shop.dancinglobster.ro.
Un mix savuros de Petiscos ce poate fi împărțit cu familia și prietenii
Dacă ești familiarizat cu gastronomia portugheză sau un prieten al casei, probabil știi deja că Petiscos sunt aperitivele pe care portughezii obișnuiesc să le împartă la o masă, înainte de felul principal. Există și un cuvânt de la care a pornit acest obicei de a mânca – petiscar, care înseamnă a împărți și a savura mâncarea împreună cu prietenii.
Așadar, fie că sărbătorești o aniversare cu familia sau ți-ai invitat prietenii la masă, surprinde-i cu un mix de petiscos calde cu fructe de mare, care vor marca începutul mesei cu exclamații de apreciere pentru alegerea ta.
Combină așa cum poftești oricare dintre aceste gustări – Camarões à guilho (Creveți cu usturoi), Choco frito (Sepie pane), Camarão panko (Creveți panko), Lulinhas (Baby calamari sotați), Polvo à galega (Caracatiță à galega), deschide o sticlă de vin portughez, și tocmai ți-ai asigurat o reuniune de excepție.
Tot din obiceiul portughezilor poți împrumuta combinarea mai multor tipuri de conserve cu tradiție, pe care le poți comanda tot la noi.
Preparate calde și cremoase pentru prânzuri confortabile
Când toamna devine tot mai puțin prietenoasă, cu toții simțim nevoia să mâncăm ceva cald, poate puțin picant pentru a ne pune puțin sângele în mișcare și, invariabil, gustos.
Și dacă tot am adus vorba de picant, îți recomandăm Creveții à diabo care vin împreună cu o porție de orez alb. Acest preparat fin și curajos conține creveți tiger sotați în sos picant, cremos și super aromat. Sună bine? Vei fi surprins să descoperi un gust chiar mai bun decât ți-ai imaginat.
Rămânem în sfera mâncărurilor cremoase și îți recomandăm Linguinele cu creveți. Și când spunem ”cremos”, ne referim la ”super cremos” pentru că așa sunt aceste paste emblematice pentru gastronomia portugheză modernă. Gustul dulce și textura fină a creveților proaspeți trași la tigaie în ulei aromat, cu roșii usturoi și coriandru, este desăvârșit de prezența pastelor iar tu vei fi extrem de mulțumit cu alegerea făcută.
Continuăm lista recomandărilor cu Polvo à lagareiro, una dintre cele mai apreciate rețete cu caracatiță din Portugalia. ”À lagareiro” este un mod tradițional de a găti peștele sau fructele de mare la cuptor alături de cartofi, în ulei de măsline aromatizat cu ierburi și usturoi. Caracatița fragedă, cartofii și usturoiul sunt ingredientele principale ale acestui preparat în care portughezii par să-și fi pus toată dragostea pentru bogățiile oferite de apele și pământurile lor.
Platouri cu fructe de mare pentru un mix perfect de gusturi și texturi
Te înțelegem că uneori ești pus in dificultate în fața unui meniu cu preparate care mai de care mai apetisante. Când nu știi cum să le combini pentru experiență completă, contează pe noi! Am creat un platou mixt cu pate de crab, creveți în usturoi, creveți tiger, baby calamari, pâine prăjită și sos cocktail în cantități ideale astfel încât să îți satisfacă poftele de savori marine.
Desert?
Desigur! Întotdeauna trebuie să mai pătrezi puțin loc și pentru desert. Comandă pentru finalul mesei sau pentru cafeaua de a doua zi celebrele Pasteis de Nata pregătite exact ca în Portugalia. Iar dacă vrei să vezi ce deserturi a mai pregătit azi bucătarul nostru, de invităm să le descoperi AICI.
Pentru că am putea continua cu recomandările mult de aici înainte, te invităm să descoperi și alte preparate, toate la fel de bune și speciale, în meniul de pe site – https://shop.dancinglobster.ro/. Treci și prin Gourmet Store – este cămara noastră cu bunătăți care mai de care mai speciale.