Bucataria portugheza

Meniul a fost creat de o echipă de bucătari portughezi care aduc împreună rețetele tradiționale și gastronomia creativă și modernă. De la rețetele clasice simple, la felurile tradiționale, meniul se concentrează, în special, pe preparate din pește și fructe de mare.

În funcție de sezon, aducem săptămânal cu avionul, cea mai bună captură de pe coasta portugheză a Oceanului Atlantic și din Insulele Azore.

Dacă doriți ceva cu adevărat special, puteți alege din acvariul nostru homari, crabi sau diverse tipuri de scoici cu o carne incredibil de fină și delicioasă.

Ca orice portughezi veritabili, și noi la Dancing Lobster iubim “Bacalhau”, această rețetă de cod din Atlantic, sărat și maturat, care datează din secolul 16. Poți încerca “Bacalhau com Natas”, un preparat cu gust bogat dar și Pasteis de Bacalhau sau Bacalhau com Broa.

Pentru un desert autentic, recomandăm faimosul “Pastel de Nata” creat înainte de secolul 18 de catre călugării catolici din mănăstirea Jerónimos, unul dintre cele mai prestigioase obiective turistice din Lisabona.

Orice preparat portughez este pus și mai bine în valoare dacă este însoțit de vinul potrivit, așa că își recomandăm faimosul Vinho Verde sau Vinul de Porto.