picanha dancing lobster carne vita

Inspirați de zilele însorite din ultima perioadă și animați de dorința de a oferi clienților noștri preparate portugheze surprinzătoare, pe care nu le pot savura în niciun alt restaurant din București, zilele acestea am lansat noul meniu Dancing Lobster, sub ”semnătura” Chef Ricardo Deus.

Noile preparate se remarcă prin gusturi fresh, sunt aromatizate cu legume și fructe proaspete, condimentate cu mirodenii portugheze, sunt extrem de sănătoase și ușoare. Iată aici 4 motive pentru care trebuie să le încerci.

Trebuie să guști ceviche de biban

Un starter fresh și elegant, care îți va încânta gusturile și te va ajuta să îți impresionezi plăcut invitații în cazul în care sărbătorești un eveniment important.

Deși originile acestui preparat sunt încă subiect de dezbatere, Ceviche este extrem de cunoscut pe coasta pacifică a Americii Latine și este, de asemenea, considerat un preparat tradițional în Peru.

Ceviche înseamnă pește crud marinat în suc de citrice și condimente. Dacă ”pește crud” nu îți sună prea bine, ar trebui să știi că acidul din sucul de citrice are același efect asupra proteinelor din carne ca și gătitul. Astfel marinată, carnea devine opacă, cu o textură fermă, iar aromele rămân în stare proaspătă.

La Dancing Lobster poți încerca una din cele mai apreciate tipuri de pește din care se prepară ceviche: bibanul de mare. Ceviche de robalo este farfuria perfectă pentru o zi caldă de primăvară sau vară, un „cocktail de citrice” și puțin mai mult.

ceviche de biban de mare

Ceviche de robalo la Dancing Lobster

Caracatiță gătită impecabil în 3 feluri diferite

Aromată, cu un gust delicat și cu o textură incitantă, caracatița se regăsește în topul preferințelor oricărui iubitor de fructe de mare. Gătirea caracatiței poate fi intimidantă pentru unii, însă bucătarul nostru portughez spune că farmecul preparării sale stă tocmai în simplitatea procesului de gătire.

Felii subțiri de caracatiță, acoperite cu ardei gras în 3 culori și un dressing fresh cu ulei de măsline și lămâie, acest carpaccio de caracatiță este foarte aromat, perfect pentru debutul unei cine ușoare din sezonul cald.

carpaccio de caracatita

Carpaccio de polvo la Dancing Lobster

Caracatița ”a lagareiro” este unul dintre preparatele preferate ale portughezilor. Aromatizată cu ulei de măsline și usturoi, pregătită în mod tradițional la cuptor și așezată pe un pat de spanac sotat şi cartofi “a murro”, Polvo a lagareiro este o mostra perfectă de gastronomie portugheză din noul meniu Dancing Lobster.

caracatita a lagareiro

Polvo a lagareiro la Dancing Lobster

Pentru iubitorii de risotto, chiar și pentru cei care au mai mâncat risotto cu caracatiță, acest preparat va fi o revelație a gustului și o încântare a privirii. Coriandrul, un condiment care face gastronomia portugheză unică în lume, este ingredientul vedetă din Polvo com arroz de coentros. Tentacului de caracatita fiert in vin roșu și mirodenii, apoi rumenit pe grătar, alături de orezul cremos, aromatizat conspiră la realizarea unui preparat complet și elegant.

risotto cu caracatita

Polvo com arroz de coentros

Preparate braziliene 

Gastronomia braziliană este un mozaic de influențe africane și europene și variază de la regiune la regiune. Mâncărurile tradiţionale au luat naștere de-a lungul timpului, pe măsură ce gusturile imigranţilor au fost integrate în cultura locală. Însă influențele portugheze sunt cele mai pregnante în bucătăria braziliana, dar și cele mai apreciate.

De exemplu, în sud-estul Braziliei se serveşte o tocăniţă tradiţională ce poartă numele de feijoada. „Feijao” înseamnă fasole în limba portugheză, iar în noul meniu Dancing Lobster vei regăsi Feijoada de choco, o tocăniță delicioasă de fasole albă cu sepie, chorizo și legume, servită cu orez alb.

feijoada de choco

Feijoada de choco la Dancing Lobster

Picanha servită cu cu orez alb, fasole neagră cu chorizo şi ananas și Manta de novilo, mușchiul angus brazilian pregătit la grătar sunt două preparate pe care iubitorii de carne de vită le vor aprecia în mod deosebit.

picanha de vita

Picanha la Dancing Lobster

 

Manta de novilho

Manta de novilho la Dancing Lobster

Asocieri surprinzătoare și gusturi fine

Iubitorii de haute cuisine vor aprecia în mod special noul preparat cu piept de rață, numit Magre de pato com redução de vinho de Porto. Magret este pieptul raței Moulard, rasa crescută pentru foie gras. Carnea acestui tip de rață are are o aromă mai profundă și mai bogată decât a unei rațe obișnuite și este la fel de sățioasă precum carnea de vită.

Însă nu doar tipul de carne este responsabil pentru succesul acestui preparat, ci și modul în care este pregătit și prezentat. Pieptul de raţă este gătit în vin de Porto, servit cu piure cremos de porumb și asezonat cu fructe proaspete.

magret de rata

Magret de pato la Dancing Lobster

Dacă vrei să descoperi noile preparate Dancing Lobster sau îți dorești să servești din nou una din mâncărurile emblematice ale gastronomiei portugheze, precum Cataplana, Arroz de Marisco sau Bacalhau, acum poți rezerva o masă completând formularul online.

Acvariul cu crustacee și vitrina cu pește proaspăt din restaurant îți oferă o nenumărate opțiuni de preparate, iar echipa noastră de bucătari este gata oricând să te consilieze în alegerea unui pește pe gustul tău.